Miért éppen Új-Zéland vagyis hogyan kötöttünk ki Új-Zélandon?

Sokan tették fel nekünk a kérdést, hogy miért éppen Új-Zélandra jöttünk (mert már itt vagyunk), hiszen lehetne menni sokkal közelebbre is. Igen, alapvetően eszünk-ágában sem lett volna ilyen messzire, Új-Zélandra menni, tekintve, hogy Magyarországról nincs messzebbi uticél, talán csak a Déli-sark. És hogy mégis akkor miért vagyunk itt? Hát, mert az élet ezt sodorta elénk és ha már jött ez a lehetőség úgy döntöttünk, hogy élünk is vele, megnézzük magunknak Új-Zélandot. Mégis mi bajunk lehet? Max egy nagy kaland lesz az egész és egy olyan helyen leszünk pár hónapot, ahová alapvetően sosem mentünk volna.

Menni, el innen, messze távol

De kezdjük az elejéről. Azt már tudtuk, hogy 2014 tavaszán megyünk valahová, elhagyjuk az országot és megpróbálunk egy olyan helyen élni, ahol van perspektívája az életnek. Aki ismer, az tudja, hogy miért, aki nem, az is el tudja képzelni, hiszen nem véletlenül választják ezt olyan sokan a fiatalok közül.

Új-Zéland előtt egy kis India

Aztán tavaly nyáron a nyaralás alkalmával beötlött, hogy ha már felmondunk egyszer, akkor menjünk el “nyaralni” egy nagyobbat, olyat, amire mindig is vágynak az emberek. Ebből lett végül a 2 hónapos indiai körút, ami életünk egy legjobb döntése volt. Még most is olyan érzéseket elevenít fel bennem, amiket sosem fogok elfelejteni. Na de a lényeg, hogy amíg Indiában voltunk egyszer csak kaptam egy e-mailt egy cikkről (ezúton is köszi mégegyszer Popp Balázs), amiben egy fiatal pár szépen leírja, hogy hogyan lehet “egyszerűen” vízumot igényelni és kimenni Új-Zélandra. A lényeg, hogy ez a fajta vízum, a Holiday and Work Visa mindenkinek adott, aki megfelel a követelményeknek, és elég gyors és leleményes. Szandrával átbeszéltük és úgy döntöttünk, hogy legalább próbáljuk meg, max nem jön össze, sokat nem veszthetünk vele.

Vízum Új-Zélandra

A vízum igénylés érdekessége, hogy csak online lehet kitölteni és Magyarországon az első 100 kitöltő kapja meg (Cseheknél ez a szám 1000, sok helyen pedig korlátlan). Az igénylést Új-Zélandi idő szerint reggel 10 kor nyitják meg minden évben április vége felé, nekünk ez most 22.-ére esett. Mivel tudtuk, hogy éjjel kell nekünk internet, mert Indiába az Új-Zélandi reggel 10 az kb. hajnali 3-ra esett, így már rögtön olyan helyet kerestünk, ahol van folyamatos, 24 órás internet. Igen, az ilyen helyet keresni kellett Indiában, mert ott azért ez nem annyira természetes. Szerencsére éppen ekkor Kovalam-on voltunk, ami elég fejlett ahhoz, hogy lehessen ilyen szállásunk.

A vízumigénylés menetéről itt olvashatsz: Vízumigénylés Új-Zélandra – Holiday and Work Visa

You may also like...