Khandallah és a hősugárzó

 Khandallah-ba véletlenül keveredtünk, de egyáltalán nem bántuk meg. Khandallah Wellington egy kicsit odébb fekvő városrésze, és mint azt tapasztaltuk, igazán impozáns városrésze, mondhatni a wellingtoni Rózsadomb.

Khandallah-i házikó

Az új helyre való beköltözésünk után hamar rájöttünk, hogy ez a lakás sem a szigeteléséről hires, így eléggé hamar be kellett szerezzünk egy hősugárzót. Szerencsére – a város méretével ellentétben – eléggé sok olyan bolt van itt, ahol műszaki cikket lehet venni. Gyorsan végig is böngésztem a lehetőségeket és rájöttem, hogy $20-ért már lehet kapni egyszerű kis hősugárzót. Gyorsan neki is indultam a városnak, irány be az első – legnagyobb – boltba, ahol persze nem találtam hősugárzót. Aztán irány a második, majd a harmadik, de sehol semmi. Hamar rá kellett jöjjek, hogy itt már tényleg a nyárra készülnek, így maradt az itteni aukciós portál, a TradeMe.

Khandallah-ról a város

Khandallah-ról a város

Az oldalról azt tudni kell, hogy ahhoz, hogy licitálj elég csak regisztrálni, de ha már kérdezni szeretnél, akkor be kell fizess $10-t. Márpedig itt a kérdésnek eléggé nagy a szerepe, mert sok aukciónál csak annyi van oda írva, hogy a termék helye Wellington, ami akár azt is jelentheti, hogy bő 10-12km-rel odébb van tőlünk, a központtol. Szerencsémre találtam is pár ígéretes aukciót, így bőven lehetett válogatni, de fontos szempont volt, hogy ne kelljen a világ végére elmenni egy olajradiátorért, mert nem annyira lenne kényelmes 7-8km-en át cipelni. Végülis $10-ért megnyertem egy hősugárzót, Johnsonvillben.

Ha mindketten buszra szállunk, akkor az kettőnknek oda-vissza $20 lett volna, így inkább kinéztünk egy szép napos délutánt és egy kirándulással összekötve nekivágtunk a bő 8-8km-es útnak. Így kerültünk Khandallah-ba.

Khandallah

Khandallah gyönyörű, szinte az egész városrész a hegy oldalában van tökéletes kilátással a tengerre. Szebbnél szebb házak, jobbnál job autók váltogatták egymást. Mindenhol gondozott, gyönyörű kert, egyszerűen csodaszép volt. Szandra ki is jelentette, hogy itt szívesen ellakna. Utánanéztem, de ahogy az várható volt, eléggé borsosak az árak. Olyan $500-600.000-tól indulnak itt a házak – ami igaz, hogy egy 3-4 hálós és 2 furdős házat jelent nagy kerttel, több kocsibellóval stb. – de az átlag az inkább az 1 milliós határ felett van, ami már az ittenieknek is több, mint sok. De maga a városrész kétségtelenül – akinek telik rá – minden pénzt megér.

Khandallah - házikó

Mivel mostanában tavaszodik itt, az egész város gyönyörűen zöld, minden virágzik, a fák, a növények, minden élettel teli. Ehhez hozzá jön még – ha süt a nap – a gyönyörűen, hihetetlenül kristálytiszta kék ég. Sajnos a fotók annyira nem adják vissza, mennyire kék az ég, de még sosem láttam ilyen kéknek, mint itt.

Azért a végén eljutottunk Khandallah-ból Johnsonville-be is a hősugárzóért, majd – mivel már késő délután volt és a nap is elment, kezdett hideg lenni – Johnsonville központjából hazabuszoztunk. A hősugárzó azóta is tökéletesen üzemel, és sajnos, mivel akadnak még hideg napok eléggé sűrűn használni is kell.

You may also like...

1 Response

  1. 2015-08-16

    […] egyre messzebb a belvárostól. Így akadtunk egy Khandallah-i házra. Khandallah-ról már itt írtam, kb ez az itteni Rózsadomb, szóval eléggé jó környék. A ház felújított, […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Please type the characters of this captcha image in the input box