Rákaptunk a Samosa-ra

Teljesen rákattantunk erre a helyi kajára. Már otthon is ettem, Járja Norbert tudja is, hogy miről beszélek. A Samosa egy helyi, indiai vega étel, egy fűszeres zöldségekkel – krumpli, borsó, ami éppen van – töltött tésztabatyu, amit utána olajban kisütnek és mindenféle öntettel, szósszal kínálják, mindezt kemény 10 rupiáért.

samosaEddig ahány helyen ettünk, mindenhol és mindig másféle volt. Kétszer még sosem ettünk ugyan olyat, még ugyan ott sem. És az öntetek, vannak meghatározhatatlan ízű sűrű szószok, van, ahol csípőssel adják, de most, a legutolsó volt a legperverzebb szósz, ilyen kicsit édes, kicsit savanyú, kicsit csípős valami, de együtt, a Samosa-val nagyon adta.

Ilyen helyeken szoktunk még kérni bundás chili paprikát. Kukoricalisztes bundába van a chili kisütve. Nagyon jó az is, pont kellemes csíp, nem olyan, hogy leszakad tőle a fejed.

A legjobb az egészben, hogy ilyenkor ketten 60 rupiból simán megkajálunk, ami azért nem mindegy. És a Samosa olyan laktató, hogy kettő bőven elég belőle és egész este el vagy vele. Na jó, ha nagyon ki akarunk rúgni a hámból, akkor dobunk még rá egy igazi retro pálcikás jégkrémet, 10 rupiért, de ekkor már tényleg nagyon kiköltekeztük magunkat.

Szerencsére kajától még nagyobb bajunk nem lett. Lehet ez köszönhető az Aranyos Karcsitól kapott pálinkának is, mely olyan erős, hogy a gonoszt is kiűzi belőlünk. Pedig aztán eszünk mindent bátran a nyers zöldségeken át a dinnyéig mindent.

A reggelit általában magunknak intézzük. Szerencsére van vízforralónk, így tudunk tojást és teát főzni. Általában tojást eszünk zöldségekkel, kenyérrel, néha gyümölccsel. Ebédre max. egy kis gyümölcs szokott befigyelni, banán, dinnye, ananász, mangó, itt ezek az átlag gyümölcsök, de van nagyon finom szőlő is. Vacsorára pedig vagy eszünk a partion vagy bemegyünk vadászunk valami helyi kis kifőzdét. Ennyi kajálás bőven elég is, ilyen melegben amúgy sem bírunk sokat enni. A vizet magunknak tisztítjuk, hála a Katadyn Vario víztisztítónak, ami egy kis citrommal megbolondítva tökéletes frissítőt ad.

biryani

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Please type the characters of this captcha image in the input box