Baga – Anjuna – Vagator

Ez a három falu tőlünk (Calangute) északra található és egy pár órás kis kirándulást mindenképpen megérnek, mert csodálatos helyek.

Baga

Baga a legfelkapottabb partszakasz mely a Baga folyó torkolatáról kapta a nevét. Nekünk egyáltalán nem tetszett, igazi turistagettó egy csomó emberrel, tömeggel és egyáltalán nem olyan szép partszakasszal, mint ami mondjuk itt Calangute-n van. Viszont a folyó északi partjáról érdemes a tenger felé menni, mert egy kis séta után egy csodálatos kis öbölben találja magát az ember, ahol egy nagyon hangulatos shack is van. A kilátás csodálatos, a partszakasz mesés, mindenképpen megéri elsétálni ide.

Ha az ember még bátrabb és egy kis kirándulás belefér a sziklás parton, akkor egészen elsétálhat Anjuna-ig is, mi megtettük, oda-vissza bő két óra séta, de mindenképpen megéri, csak vizet ne felejtsen el magával vinni az ember.

Anjuna

Anjuna falucska a Baga folyó északi részénél található. A vállalkozó kedvűek átsétálhatnak a kis dombon-hegyen keresztül, ahol csodálatos kilátás és még pár apró szent emlékhely is van útközben.

Maga a part nem hosszú, de annál szebb, igazán különleges hangulata van a vékony partszakasznak, ahogyan az éttermek magasabban húzódnak, védve magukat a dagálytól.

Anjuna-ba érdemes szerdán menni, mert akkor van a piac. Igazi, hamisíthatatlan kirakodóvásár, bár itt azért több ilyen is van. A piac különlegessége, hogy nem csak a megszokott, a főúton is megtalálható árukat lehet kapni, hanem nagyon sok egyedi, kézzel készített különlegesség is van. Ami fura az egészben, hogy majdnem hogy több, itt ragadt európai hippi (életművész) árulja a saját portékáját, mint helyi indiai. Nagyon sok francia és angol van, akik abból élnek, hogy járják a piacokat és árulják a kézzel készített pólóikat, ruháikat, mindenféle bőr cuccaikat, ékszereiket. Érdekesen festenek, teli vannak tetoválva, fura bőr cuccokban nyomulnak és mondhatni „szarnak” mindenre, és van, hogy ezt egy egész család nyomja ilyen formában, apa, anya, kisgyerek. Lehet, hogy ők csinálják jól!

Vagator

Vagator a Chapora folyó déli torkolatánál fekszik. Két nagyobb strandja van, melyből a délebbi, a kisebbik. Ez volt az egyik legszebb partszakasz, amit eddig láttunk itt. Persze pár nagyobb szálloda fel is fedezte magának és be is építette, de szerencsére úgy, hogy ez egyáltalán nem zavaró. A megközelítése kicsit körülményes, de mindenképpen megéri megnézni, mert csodaszép.

Vagator északi sarkán van egy régi erődítmény maradványa, ide is érdemes felkaptatni, mert szép kilátás nyílik mind a másik strandra, mind pedig a Chapora folyó torkolatára.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Please type the characters of this captcha image in the input box